top of page

Consultaties

Tijdens elk consult krijgt uw dier een grondig algemeen nazicht: controle hart, longen, vacht, oren, ogen, gebit, nagels,… Ook een bloedname, een eerste screening van mest of urine kunnen hier reeds gebeuren.

_FOR6667.jpg

Hospitalisatie

Na een operatieve ingreep of bij ernstig ziek zijn kan uw dier enkele dagen bij ons in opname blijven. Het verblijft in één van onze ruime en hygiënische kooien met warmtebron en indien nodig infuus. Tevens mogelijkheid tot verblijf in de zuurstofkooi.


Bij nood aan intensieve verzorging is één van de dierenartsen ook ’s nachts aanwezig !!

_FOR6595.jpg

Tandheelkunde

Detartratie van tandsteen, polijsten van tanden,  tandextractie, … En ook dit alles onder een veilige en bewaakte anesthesie.

_FOR6640.jpg

Chirurgie

Alle chirurgische ingrepen gebeuren onder zo veilig mogelijke anesthesie (intraveneuze inductie, verderzetting onder gasanesthesie)
met hart- en ademhalingsbewaking.

Een overzicht van de courante ingrepen:

 • sterilisatie/castratie

 • maag- en darmchirurgie

 • blaaschirurgie

 • wondbehandeling

 • bepaalde botoperaties

 • anaalklieren

 • tumorwegname

 • . . .

FORMARIS-6798.jpg
FORMARIS-6765.jpg
FORMARIS-6751.jpg

Medische beeldvorming

Medische beeldvorming is vaak onmisbaar bij het stellen van een exacte diagnose, of het nu gaat om een orthopedisch probleem of bij inwendig onderzoek. Wij beschikken over zowel radiografische als echografische apparatuur. Endoscopie behoort ook tot de mogelijkheden.

CT-scan

Voor verder onderzoek kunnen onze patiënten - zo nodig - onder de CT-scanner. Deze scanner is specifiek ontwikkeld voor het maken van medische beelden van gezelschapsdieren.

Dit onderzoek gebeurt niet in onze praktijk maar bij onze collega’s in Boxbergheide, met wie wij samen het toestel aankochten. Op deze manier wordt het mogelijk om een CT scan aan te bieden aan een democratisch tarief.

Labo

 • Bepaalde labo-onderzoeken gebeuren reeds ter plekke in de praktijk:

 • Bloedonderzoeken

 • Microscopisch onderzoeken (puncties, afdrukpreparaten, haar en schilfers,…)

 • Sneltesten bloed

 • Mest- en urine-onderzoeken

 • Autopsie

 • . . .

_FOR6710.jpg

Voeding

Onze praktijk heeft een heel gamma aan diervoeding in huis. Dat gaat van een prima groei-, onderhouds- of seniorvoeding voor een gezonde hond of kat tot speciaal aangepast voer nodig bij bepaalde ziektes of het voorkomen daarvan.

Ook voor te dikke dieren - een veel voorkomend probleem, net zoals bij de mens een symptoom van onze welvaartsmaatschappij - hebben wij verschillende voedingsoplossingen met bijpassend opvolgprogramma.

 

Een gezonde opgroei, over onderhoudsvoeding voor uw volwassen of ouderwordend dier tot specifiek aangepaste voedingen voor welbepaalde aandoeningen.

_FOR6719.jpg

Medicatie

U kunt bij ons ook terecht voor de aanschaf van alle diergeneeskundig medicatie, zowel onderhoudskuren voor chronische aandoeningen als preventie van bijvoorbeeld wormen, vlooien, teken, .... 

 

Uw dierenarts heeft de juiste producten in huis en kan u aangepast advies geven. U kan op weekdagen doorlopend terecht voor afhalingen tussen 9.00 en 19.00h. (za. 9.30-12.00h.) zonder lange wachttijd. Druk op de daarvoor voorziene bel in de wachtzaal. Als u op voorhand even belt, zorgen wij dat uw medicatie klaar ligt aan de balie.

Euthanasie

Als de droeve dag gekomen is dat u uw dier moet laten inslapen, willen wij u de mogelijkheid bieden om dit afscheid in alle rust te kunnen meemaken. We willen u graag alle tijd en aandacht bieden die u en uw dier op dat moment nodig hebben. We ontvangen u daarom liefst op afspraak in de praktijk of komen op het afgesproken tijdstip bij u aan huis.

 

Vraag vooraf gerust de nodige informatie.

bottom of page